Táplálkozási tanácsok közérthetően, testsúly, fogyás, életmód, receptek.

Egyél rendesen!

Fogyás vezetett hipnózisban

2020. május 17. - P. Szabó István

o_nhipno_zis.png

Egy előző posztomban, sőt már az Egyél rendesen! e-könyvemben is írtam arról, hogy abszolút reális esély van arra, hogy bármennyire is szeretnéd, és bármennyire is dolgozol rajta, mégsem sikerül lefogynod, egészen egyszerűen azért mert lélekben még nem vagy kész a dologra. Egy másik posztomban már azt is kifejtettem, hogy az akaraterő véges, és ha túl sok más dolgok is terhelik az életed, akkor előfordulhat, hogy nem marad majd annyi, hogy közben a fogyásodra is használni tudj belőle, és pontosan ez az, amit most ebben a karanténos időszakban tapasztaltam, részben magamon, részben pedig az aktuális klienseim legtöbbjén.

screen_shot_2020-05-17_at_16_47_24.png

/ Egy kliensem stagnáló testsúly adatai a karantén előtt és alatt. /

A magam részéről ebben az időszakban ébredtem rá, hogy bármennyire is azt képzeltem, hogy a programom már teljes és hibátlan - mert azért eddig is fontosnak tartottam a fogyás lelki hátterének megismerését - kiderült, hogy még messze sem az, úgyhogy én a karantént leginkább arra használtam, hogy ha lehet még mélyebben utána menjek a témának, és kihozzam belőle a lehető legtöbbet, és így találtam rá a hipnózisra.

Tudom, hogy elsőre sokan megriadnak már csak a szótól is, mert valami olyasmi van a fejükben, amikor a bűvész a színpadon csettint kettőt, az önkéntjelentkezett néző meg a következő pillanattól úgy kotkodácsol, mintha csirke lenne, a közönség pedig jókat derül rajta, de szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy a hipnózis egyáltalán nem ezt jelenti.

Az első és legfontosabb dolog, amit nem árt tudnunk, az hogy mindannyian kerülünk bizonyos szintű hipnotikus állapotokba a nap folyamán akár többször is. Erre az egyik legjobb példa az autóvezetés, azon belül pedig azok az esetek, amikor valaki annyira elgondolkodik vezetés közben, hogy szinte észre sem veszi, hogy megérkezik az úticéljához, és nem is igazán emlékszik rá, hogy hogyan is jutott oda. A másik ehhez hasonló példa lehetne akár egy jó könyv olvasása, vagy egy jó film is, ami annyira elvisz minket a világból, hogy konkrétan megszűnik körülöttünk minden más, és megfeledkezve magunkról totál elveszünk a történetben. És sorolhatnám még az egyszerű, hétköznapi példákat, de ezekből azért remélem, hogy már körülbelül érezhető, hogy a hipnózis tényleg nem más, mint egy teljesen biztonságos tudatállapot, amit ráadásul már mind jól ismerünk. Azt sem árt persze tudni, hogy minden hipnózis igazából és szigorúan önhipnózis, ami pedig azt jelenti, hogy mindenki csakis annyira hipnotizálható, amennyire hagyja magát, és amennyire ő maga "belemegy a játékba".

Ebből következik, hogy a hipnózis nem is tud veszélyes lenni és hogy egyetlen hipnotizőr sem képes senki mást rávenni olyan dolgok végrehajtására, amit a másik nem akar megtenni. A megnyugtató igazság az, hogy a legrosszabb, ami hipnózisban történhet, az hogy az alany egyszerűen elalszik.

Viszont a hipnózis az egyik legjobb módja annak, hogy kapcsolatba lépj a tudatalattiddal és ott átírj olyan rossz szokásokat, addikcíókat, programokat, amelyekhez az éber tudat szintjén nincs hozzáférésed még akkor sem, ha rommá erőlteted a pozitív gondolkodást vagy a bevonzást.

És, hogy mi minden van a tudatalattidban, és hogy azok milyen szinten hatnak az életedre, a gondolataidra, meg a hangulatodra? Nos:

iceberg.png

 / Forrás /

Ha most szigorúan csak a testsúlyra-fogyásra gondolunk, akkor egyértelmű, hogy az éber tudat szintjén alig vannak eszközeink, miközben az a teljes fegyverarzenál ott dolgozik a tudatalattiban, amely könnyedén képes megtorpedózni a terveinket.

Biztos vagyok benne, hogy te is tapasztalál már olyasmit, hogy nagyon elszántad magad a diétára meg/vagy az edzésre, és egy ideig ment is minden rendben, de aztán egy kisördög a válladon rávett, hogy éjszaka megegyél egy egész pizzát, megigyál hozzá egy fél liter kólát, és mindezek mellé még befald azt a somlóit is, ami még csak nem is a tiéd volt...

Na az a gonosz és hatalmas kisördög a válladon, az a tudatalattid.

És akkor most képzeld el, milyen erős szövetségest kapnál, ha az a kisördög a válladon holnaptól nem ellened lenne, hanem melletted, és bizony éppen erre tökéletes a hipnózis.

Csak, hogy a gyakorlatban is ki tudd próbálni, miről beszélek, megírtam neked a saját fogyás-hipnózis script-emet, sőt fel is vettem. Már csak annyi a dolgod, hogy egy szabad pillanatodban, amikor tudod, hogy senki és semmi sem fog zavarni, kényelmesen elhelyezkedj, és elutazz a hangommal oda, ahol ez a gonosz kisördög lakik, hogy megszelídítsd és magad mellé állítsd!

Jó utazást kívánok:

 

OLVASS TOVÁBB: 

Most, hogy ennek vége, jöhet az új "normális", meg sok-sok változás...

A bejegyzés trackback címe:

https://egyelrendesen.blog.hu/api/trackback/id/tr4315703656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.