Táplálkozási tanácsok közérthetően, testsúly, fogyás, életmód, receptek.

Egyél rendesen!

Brokkoli cheddar frittata

2019. október 03. - P. Szabó István

img_8760.jpeg

Mondtam, hogy visszatértem, de tudom, hogy igazából nem is hittétek el, de pedig de. Úgyhogy ömlenek majd az okosságok megint meg a receptek is, és hogy ne is szaporítsam tovább a szót, mert ugye tudjuk, hogy azt én szeretem csinálni, szóval tegnap lement a szokásos hóeleji három napos böjtöm, és úgy kedztem a reggelt, hogy megettem két narancsot, majd közben eldöntöttem, hogy ma valami tojásos izét fogok csinálni.

Részben azért mert még nem érezzük annyira nagy biztonságban magunkat az új helyünkön, hogy kidobáljuk a zsét az ablakon, részben pedig mert tudtam, hogy ma is edzeni fogok, és hogy kelleni fognak belém a jó cuccok. A tojásnál meg nem nagyon van sok tökéletesebb étel. Talán mondjuk a brokkoli, meg mondjuk a sajt, meg talán a bacon, és tényleg - gondoltam magamban - ma csinálni fogok valami olyasmit, amiben ez a sok jó egyszerre benne lesz, amit meg úgy hívnak, hogy a jó öreg Brokkoli-cheddar frittata.

Jó hülye neve van, de szegény olaszok nem tehetnek róla. Ők már csak ilyen furán beszélik a magyart.

Szóval úgy áll össze a dolog, hogy...

img_8744.jpeg

- beledobálod a felszeletelt bacont (400 g) a serpenyődbe, vagy sütőtáladba - aminek lehetőleg ne legyen műanyag fogantyúja:) - finoman alágyújtasz, és már mész is tovább a...

img_8745.jpeg

- brokkoliért, amiből most nem tudom pontosan, hogy mennyit pakoltam bele, mert fagyasztott volt itthon, és abból is csak valami maradék, úgyhogy mondjuk azt, hogy a kívánt adaghoz képest "ízlés szerint"... ezzel mindig ki lehet kerülni a pontoskodást:) Szóval mivel fagyasztott brokeszt használtam, beletettem egy mélytányérba, öntöttem alá némi vizet, és bedobtam az egészet a mikróba 10 percre. Ha rendes brokkolit használsz, kábé ugyanez a feladat, csak nem 10 perc, hanem mondjuk olyan 1-2 max.

- Aztán fogtam 8 tojást, belevertem egy nagy tálba..., mármint a tojást...

- jól megsóztam...

- majd ment bele a cheddar sajt (100 g) amit nyilván jobb lett volna lereszelni, de ebben a kecóban még sajtreszelő sincs, szóval kénytelen voltam simán csak vékonyra vágni, de ha nálad van reszelő, inkább reszelj!

- Én amúgy ezen a ponton kezdtem előmelegíteni a sütőt 180 fokra, mert tudtam, hogy a Csajom kifejezetten rommá égetve szereti a bacont, amihez meg idő kell, szóval miközben már szépen előkészült a brokkoli a mikróban, meg rendesen lángolt a bacon...

- 100 ml-nyi tejet beleöntöttem a tojásos cuccba, majd jól összekevertem az egészet, pont mitha rántottát csinálnék, és vártam, hogy minden elkészüljön. Itt jegyezném meg, hogy a tejszín használata sokkal jobb választás, de mi szegény migránsok még tényleg nem tartuk ott, hogy ilyesmikkel fenszizzünk.

img_8743.jpeg

- Amikor elkészült a brokkoli, leszűrtem, majd kisebb darabokra vágtam, aztán beleöntöttem a tojásos-tejes-sajtos keverékbe.

img_8749.jpeg

- Amikor pedig már szénné égett a bacon, és végre szólt a Csajom, hogy így már ok lesz, mindent átöntöttem a baconös serpibe, és megintcsak úgy csináltam, mintha rántottát készítenék, azaz addig kevergettem, kavargattam, míg kábé félkész nem lett.

- Ezen a ponton már tudtam, hogy felmelegedett a sütő is szépen, úgyhogy levettem a túzről a cuccost és betoltam a sütőbe. Innen már csak meg kellett várni még a kajjer közepe is szépen megsült, és már jöhetett is ki a sütőből. Ez nálam az én sütőmben 20 percet vett igénybe, de ez azért sokmindentől függhet, szóval az a legjobb, ha végig szemmel tartod az események folyását, de amúgy ennyi az egész.

img_8751.jpeg

Én imádtam, és maximálisan azt hozta, amit vártam tőle, és nagyon úgy tűnik, hogy találkozom én még ennek a frittata dolognak más verzióival is...

Amúgy meg természetesen nem kötelező bele a bacon, azt én csak úgy hozzátettem, szóval ha neked éppen pont az nem szimpi, akkor hagyd ki nyugodtan, vagy cseréld le másra!

Jó étvágy!

img_8754.jpeg

OLVASS TOVÁBB: HOLA AMIGOS! I'M BACK...

A bejegyzés trackback címe:

https://egyelrendesen.blog.hu/api/trackback/id/tr8315190770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.