Egyél rendesen!

Zöldhagyma "termesztése" egyszerűen otthon

2019. április 15. 11:29 - P. Szabó István

Növeszd újra! / 1.

0.jpeg

A múltkor, amikor azt állítottam, hogy "...egészen egyszerűen nincs már más mód arra, hogy újra normális élelmiszerekhez jussunk, minthogy magunk állítjuk elő azokat" nem vicceltem ám egyáltalán, és ahogy a világ ma tényleg áll, fontos, hogy gondoljunk erre, és hogy foglalkozzunk a témával egészen addig, amíg a Nagyok rá nem jönnek, hogy mennyi bevételtől esnek ők el, ha mi így teszünk, és törvényileg be nem tiltják az ilyesmit, mint a disznóvágást meg a pálinkafőzést.

Szerencsére az internet a barátunk, és megszámlálhatatlan lehetőségünk van már egyszerű módokon növényeket termeszteni, növeszteni akár még a garzonunkban is, és én meg most azt találtam ki, hogy beleásom magam ebbe is, és majd jól elmondom, hogy milyen növényekkel, milyen módszerekkel, mit tapasztaltam, és ha találok olyat, ami beválik és tényleg egyszerű, akkor azt majd be is mutatom.

És akkor kezdjük is az első próbálkozásommal, az újranövesztett zöldhagymával:

Az történt, hogy kimentem a piacra, vettem egy csomag zöldhagymát, meghagytam egy olyan 5-6 centis részt a gyökérből meg a növény alsó részéből, levágtam és beleszeleteltem a salátámba a levágott cuccost, a megmaradt gyökér részt pedig beletettem egy pohárba, rá kicsi víz, hogy a gyökerek tudjanak mit inni, kitettem az egészet az erkélyre, és vártam.

Azt olvastam meg láttam a neten, hogy állítólag elképesztően gyorsan nő újra a növény, és amikor másnap reggel kimentem, hogy lecsekkoljam, meg is döbbentem, hogy mennyire. Egyetlen nap alatt kb. olyan fél centit nőtt, és ezt tartotta utána is rendesen. A fölső, nagy képen lévő újjászülető zöldhagyma mindössze 6 napos!!! Brutál!

Ez azt jelenti, hogy ha szereted a zöldhagymát és viszonylag sokat is eszel belőle, akkor egy főre mondjuk mindössze olyan 30-40 szál, jó minőségű zöldhagymát kell egyszer megvásárolnod, és hasonló módon, meg persze némi szervezéssel újra, és újra, és újra tudod növeszteni azt a mennyiséget, amit elfogyasztasz, méghozzá egyetlen vásárlás árából, ami szerintem óriási fegyvertény!

Ajánlott amúgy olyan 2-3 naponta cserélni a vizet a növény alatt, de sokkal több dolgod nincs vele.

Azt persze még nem tudom, hogy hány alkalommal lehet ebből így szüretelni, de rajta vagyok a szeren, és ha bármi új infóm van, majd szólok róla...

Esetleg valakinek hasonló ötlet, vélemény, tapasztalat?

...

OLVASS TOVÁBB: HOL VEHETSZ FRANKÓ TOJÁST

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyelrendesen.blog.hu/api/trackback/id/tr3414764952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gazz 2019.04.17. 13:37:26

Hát izé, azt a részt nem látom a történetben, hogy honnan veszi fel a hagyma a tápanyagokat. Mert a sima vízben nem sok van. Szóval erős a gyanúm, hogy ezt mindössze párszor lehet eljátszani a hagymával.

hidroponi 2019.04.17. 13:37:52

a kedves bloggolo azt gondolja, hogy a foldben levo tapanyagok (makro es mikronutriensek) helyett sima h2o-val fogja a hagymat megnoveszteni?

P. Szabó István 2019.04.17. 13:42:00

@Gazz: Tesztelgetem most ezt pont, hogy a csapvízben lévő "tápanyagok" meddig tartják el így a növényt, de természetesen ez a kérdés nem jelentéktelen. Viszont mindenképpen valami olyasmi megoldást keresnék rá, amit otthoni hulladékból elő lehet állítani, pl. tojáshéj, banánhéj, meg hasonlók felhasználásával... Ha van erre bármilyen ötleted, azt szívesen fogadom.

P. Szabó István 2019.04.17. 13:43:50

@hidroponi: Jelentem, a hagyma megnőtt, a csapvíz pedig csak álomországban sima H2O...de ha van bármilyen jótanácsod ezzel kapcsolatban, örömmel veszem...