Egyél rendesen!

A legfinomabb, kétlépéses "omlósz" csirke

2019. március 10. 13:45 - P. Szabó István

omloscsirke2.jpg

Szeretem az egyszerű dolgokat, főleg ha jók és finomak is egyben. Ez a csirke ilyen. A csirke a mindenféle diétákban az egyik legjobb ár-érték arányú fehérjeforrásnak számít. Ezért tolják a testépítők is annyira. Olcsó, jó, könnyű elkészíteni, ráadásul könnyen számolható a kalóriaértéke, ha nem raguban csinálod, hanem "natúr".

És éppen pont egy testépítős barátom említette két sorozat húzódzkodás közt, hogy nem elég, hogy rettenetesen unja már a csirkét, de megcsinálni sem tudja rendesen. Mindig kiszárad, és olyan lesz, mintha papírt rágna, és hogy nem tudnék-e erre valami trükköt?

Nos, de. Tudok. Nekem is volt ezzel bajom, amikor nagyon csirke-rizs-brokkoliztam, ezért elkezdtem használni egy régi módszert, amit még anyukámmal csináltunk kiskoromban.

Szóval fogom a csirkéket - tökmindegy, hogy mell, vagy comb, vagy ilyesmi, mert minddel ugyanolyan jól működik - és egyszerűen ráteszem őket egy alufóliára. Befűszerezem, besózom, majd öntök rá egy kis olivaolajat, vagy ha macsóbb ízre vágyom éppen, akkor konkrétan mellé teszek némi szalonnát, vagy bacont. Ezen a ponton ha úgy érzed, nyugodtan megpakolhatod a csomagot grillezhető zöldségekkel, vagy gombával is akár! Ezektől még sokkal jobb lesz, de ha nem bonyolítasz, akkor maradhat minden így:

omloscsirke1.jpg

Aztán csak csomagold össze jó szorosan, hogy ne folyjon ki a cucc sehol (legelső kép), mondjuk tedd valami sütőlapra, és már mehet is be a 200 fokra előmelegített sütőbe olyan 30-35 percre.

Mindig mondom, hogy ez nem szentírás! Mindent alakíts a te ízlésed szerint! Sütheted tovább, ha gondolod, vagy úgy jobb, ez csak azt jelenti, hogy az én sütőm ennyi idő alatt süti kedvem szerinti csodapuhára a csirkét.

Ha lejárt az idő, vedd ki, és nagyon vigyázva bontsd ki a fóliából a húst!

omloscsirke3.jpg

Simán lehet, hogy ezen a szinten te már tökre elégedett vagy mind az ízével, mind az állagával, főleg ha zöldségekkel együtt sütötted a csirkét, és ha így van, akkor már nincs is más dolgod, mint jóízűen befalni.

Az én Csajom viszont nem ennyire megengedő. Ő kifejezetten szereti, ha a hús kicsit "pirimogyisabb", úgyhogy számomra ilyenkor a második lépés az, hogy a csirkéket lével, meg mindennel együtt még forró serpenyőbe teszem, és megpirítom. Ez már csak egy pár perces folyamat. Belül már puha, kívül picit kérges lesz ettől, szóval egyszerűen szólva tökéletes. Én legalábbis imádom...

Na és ez a kaja például tipik esete annak, amikor köretnek meg mehet mellé a jó öreg karfiolpüré...

omloscsirke4.jpg

Jó étvágyat!

...

TOVÁBBI RECEPTEK: PROTEIN PALACSINTA

blog_alja.jpg

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyelrendesen.blog.hu/api/trackback/id/tr7614680352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2019.03.11. 11:05:48

Klassz! És valószínűleg pulykahússal is ugyanilyen jól működik.

masada 2019.03.11. 21:36:22

Jó de tedd sütőpapírba előbb mert az alu rákkeltő!

P. Szabó István 2019.03.11. 21:38:32

@masada: Manapság már mi nem az?:) Lényegében legtöbben az oxigéntől halnak meg. Oxidálódunk, rozsdásodunk, csak mi úgy hívjuk, hogy öregedés...:)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2019.03.12. 15:08:45

Sütve párolás... nem rossz.
Amúgy folyjon. :)

P. Szabó István 2019.03.12. 15:11:07

@Before: A hamuban sütésből van valszeg, mármint létezik olyan techhnika is, hogy agyagba burkolták a húst, és úgy tették a hamuba, meg elásták, meg minden ilyesmi... és igaz