Egyél rendesen!

Krumplipüré karfiolból

2019. február 27. 14:10 - P. Szabó István

karfiolpure.jpg

Egyik legnagyobb fájdalmam életemben az volt, amikor ráébredtem, hogy a kedvenc krumplipürém nem igazán tesz nekem jót. Mindig puffadtam, meg szeleltem, meg minden bajom volt tőle, és őszintén szólva elég nehezen képzeltem el az életem nélküle. Aztán valamilyen keto-s oldalon megláttam, hogy mások is szenvednek ettől, és hogy nekik a megint mások meg azt ajánlgatják, hogy cseréljék le a burgonyát karfiolra, és ha így tesznek, vissza fog állni a világ rendje, és tényleg.

Azóta én is karfiolból eszem a "krumplipürét", méghozzá úgy, hogy mindent ugyanúgy csinálok, mintha krumpli lenne. Ugyanúgy megfőzöm a karfiolt, leöntöm róla a vizet, aztán ízesítem meg formásítom a saját kényem-kedvem szerint vajjal, tejföllel, meg még sóval ha szükséges, de ez a verzió sokkal hamarabb elkészül, ráadásul semmi bajom sem lesz tőle, úgyhogy én is csak ajánlani tudom mindazoknak, akik nagyon szeretik a krumplipürét, de nem feltétlenül tesz jót nekik. Nem is beszélve arról, hogy a krumplit már egyre inkább tiltjuk fogyásban a magas szénhidrát-keményítőtartalma miatt, ez meg így karfiollal full frankó, nem hízlalós kaja.

Újabban amúgy már össze sem töröm annyira, mert idő közben megszerettem a karfiol "ropogását", de ha még a dolog elején vagy, simán törheted tényleg pürésre, és akkor nagyon komolyan olyan lesz, mintha krumplipürét ennél, pedig nem is, és ha még rá is figuráznál kicsit, akkor reszelhetsz bele egy kis félkemény sajtot is, attól még zorallabb lesz a cucc...:)

...

TOVÁBBI RECEPTEK: MINDENNAPI KENYERÜNK, A KENYÉR

blog_alja.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyelrendesen.blog.hu/api/trackback/id/tr2114657893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.