Egyél rendesen!

Sült oldalas savanyúkápin

2019. február 22. 18:54 - P. Szabó István

oldalaskaposztaval.jpg

Az én életem néha kifejezetten egyszerű. Ma például elmentünk piacozni, és a Csajom meglátott valami húspultban valami oldalast, ráflesselt, és kijelentette, hogy neki az kell, úgyhogy már nem is volt más dolgom, mint megsütni azt neki.

Ráadásul pont vettünk savanyúkáposztát is még előtte, szóval már szinte az is magától jött, hogy akkor ebből sültoldalas lesz savanyúkáposzta ágyon:

Mangalica-zsíron jól átsütöttem az oldalast, aztán kivettem a húsokat a serpenyőből.

A forró zsírba belepakoltam az apróra vágott vöröshagymát, és kvázi csináltam egy pörkölt alapot, ami ugye zsír, hagyma, paprika, so, és némi víz.

Amikor már jó volt a pörkölt alap, visszapakoltam bele a húsokat, fűszereztem, meg fokhagymáztam, meg felöntöttem megint vízzel, és főztem a cuccot fedő alatt egészen addig, amíg meg nem puhult a hús annyira, hogy már le akart esni a csontról.

Ekkor hozzápakoltam a savanyúkáposztát, és összerotyipotyiztam a kettőt, és már készen is volt.

Tálalásnál ment még rá némi tejföl. És amúgy elég sós lett, szóval azzal vigyázz!

Amúgy ha nem magas a vérnyomásod, nem igaz, hogy kerülnöd kell a sót, sőt... Például, ha éppen fogysz, meg sokat izzadsz az edzések miatt, akkor jó ha tudod, hogy a tested kinyomja magából a vizet, és azzal együtt megy ki a só is, amit meg nem árt pótolni. Amikor sóról beszélek, nyilván nem a tipik jódozott asztali sóra gondolok, hanem inkább valami rózsaszínre, mondjuk Himalája-, vagy Parajdi sóra...

És ha valaki azt gondolná, hogy ez egy igazi szar hízlaló kaja, na az nagyon téved! Ennek a cuccnak minden cseppje kincs, és semmi sincs benne, ami ne lenne valamiért jó. A jövő a fermentálásé. Dolgozom is rajta mostanában nagyon...

Nyami:)

...

TOVÁBBI RECEPTEK: HOGYAN TÖRD FEL A KÓKUSZDIÓT...

blog_alja.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyelrendesen.blog.hu/api/trackback/id/tr6514643612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.