Egyél rendesen!

Sajtcsipsz

2019. február 20. 09:34 - P. Szabó István

img_6694.jpg

De fura ezt így leírni, mármint nem tudom, hogy most akkor hogy lenne ez jó: sajtcsipsz, sajtchips, cheese-chips, vagy cheese-csipsz, de mondjuk ahhoz képest, hogy Franciaországban már nem apa van meg anya, hanem szülő1, meg szülő2, ez egy jelentéktelen probléma... A lényeg viszont az, hogy ez aztán egy tényleg tök egyszerű, meg tényleg nem problémás cucc, amit használhatsz akár krémleves mellé, mint "betétet", vagy csak nyomathatod simán kvázi magában is, mint snack (sznekk), mondjuk a tévé előtt, vagy popcorn (popkorn) helyett titokban a moziban. Persze nyilván csak ha nem vagy laktózos, vagy sajtallergiás, vagy moziallergiás, vagy mit tudom én, hogy manapság már ki mindenki lehet mi mindenféle...

Írtam például a brokkoli krémleves mellé, hogy akár lehet ezt is, és mi a maradékot tényleg így ettük, mármint sajtcsipsszel, és tök jó volt.

Az elkészítése pedig aztán már komolyan annyira nem komplikált, hogy simán meg tudod tanítani a macskádnak vagy a kutyádnak is akár, mert csak annyi, hogy lereszeled a sajtot, ami mondjuk trappista sajt, vagy ementáli, vagy valami hasonló félkemény, nem túl lágy izé, és lazán mixelheted is akár, mondjuk a simát, a füstölttel, meg ilyesmik. Szóval lereszeled, majd a reszelékből kis kupacokat formázva rápakolod a sütőpapírral bélelt sütőlapra - bár van egy barátom, aki full teleszórja ilyenkor sajttal az egész lapot összefüggően, és csak miután elkészült, töri darabokra - aztán a cuccost betolod mondjuk egy 180 fokra előmelegített sütőbe, és addig sütöd, amíg olyan nem lesz, amilyet szeretsz.

A Csajom pédául úgy szereti, ha kicsit kozmás, de van, aki nem annyira. Mondanám, hogy ez hány perc, de nem mindegy, hogy milyen sütő, milyen sajt, mekkora kupac...stb. de azért biztosan nem olyan nagyon sok perc, hogy beteszed, leviszed a kutyát sétálni, elmész a gyerekért az oviba, és nem ég le a ház, mire hazaérsz. Tehát kábé olyan 5-8-10 perc körüli.

Aztán ha már jól néz ki a dolog, ki kell venni a sütőből, és félretenni annyira, hogy lehűljön, meg megkeményedjen, mert csak onnantól lehet majd chips-nek hívni, és úgy is enni, és esküszöm, hogy tök jó!

Ha még nem próbáltad, fogadok, hogy annyira imádni fogod, hogy többé nem is veszel majd sorozatnézéshez sima krumplis chips-et, hanem csak ezt fogod tolni napestig...

És ha már mestere vagy a dolognak, és beállt minden, hogy hány perc, meg milyen sajt, akkor jöhetnek rá a magok,  napraforgó, tökmag, meg talán olyan fűszerek is, mint például a bazsalikom, vagy a tárkony vagy a hasonlók. Kísérletezz bátran!

És ha meg már full-full vagy, keverheted az egészet vékonyra vágott bacon(békön)csíkokkal is...:)

Na hajrá!

...

TOVÁBBI RECEPTEK: BROKKOLI KRÉMLEVES, VAGY FŐZELÉK, VAGY IZÉ...

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyelrendesen.blog.hu/api/trackback/id/tr4514636136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.